NASZE

Pracownia Pamięci

Pracownia Pamięci to dział fundacji, w ramach którego zajmujemy się dokumentacją, ochroną i rozpowszechnianiem dorobku oraz informacji o ks. Janie Kaczkowskim. Działania pamięciowe realizujemy w obszarze następujących projektów:

Nagroda “Okulary ks.Kaczkowskiego.
Nie widzę przeszkód”

WIDZĘ ZAMIAST
NIENAWIDZĘ

Porozmawiajmy o śmierci
przy kolacji

KALENDARZ
NA 2020

Prosimy, wesprzyj działania fundacji,

przekaż środki na projekty Pracowni Pamięci!

Klinika Komunikacji

Klinika Komunikacji to to dział fundacji prowadzący działania poprawiające jakość komunikacji na linii lekarz-pacjent-bliski. W swojej pracy ks. Jan często podkreślał godność człowieka jako nadrzędną wartość. Mówił o niej z trzech perspektyw: jako bioetyk, jako dyrektor i kapelan hospicyjny, a przede wszystkim jako pacjent onkologiczny.

W myśl idei ks. Kaczkowskiego nadrzędnym celem Kliniki Komunikacji jest zmiana dotychczasowego stanu rzeczy i wprowadzenie nowych standardów komunikacji w opiece medycznej. W ramach działań Kliniki Komunikacji wdrażamy realizujemy inicjatywy:

Sopocki Aeropag
Etyczny

Konferencje

Działania
w przygotowaniu

Prosimy, wesprzyj działania fundacji,

przekaż środki na projekty Kliniki Komunikacji!

Pamiętamy o Janie

WSPIERAJ
NAS

Wspieraj z nami pamięć o Janie Kaczkowskim, księdzu, który żył i chorował w wyjątkowy sposób. Kontynuujemy to, co robiłby ksiądz Jan, gdyby ciągle żył. Niech spotkanie z Nim nadal trwa.

ul. Kazimierza Wielkiego 16B/10
81-780 Sopot