Kalendarz 202 dasz radę

Fundacja im. ks. Jana Kaczkowskiego wydała trzecią edycję kalendarza z inspirującymi cytatami z książki „Dasz radę”, będącej zapisem ostatniej rozmowy Joanny Podsadeckiej z ks. Janem. Kalendarz od października można zakupić poprzez stronę Fundacji.

Kalendarze z cytatami ks. Jana mają w sobie coś niezwykłego. Inspirują, motywują, zmuszają do przemyśleń. Taki właśnie był ks. Jan – inspirował miliony ludzi, zarówno tych wierzących, jak i niewierzących. Pomimo, że odszedł, zostawił po sobie niesamowite słowa, tak bardzo mądre i aktualne.

Kalendarz z cytatami ks. Jana to taka nasza fundacyjna tradycja. Niesamowicie cieszy nas, że ludzie co roku czekają na kolejne wydanie. Myślę, że dobrze jest mieć teksty ks. Jana na co dzień po ręką – one są ponadczasowe.” – powiedziała Anna Cina-Ciskowska, Prezes Fundacji im. ks. Jana Kaczkowskiego.

Każdy z kalendarzy niesie ze sobą ważne przesłanie:

• 2019 – Rok na pełnej petardzie – to stwierdzenie ks. Jana, który wyznawał zasadę działania na 100%. Bez wymówek i usprawiedliwień, całym sercem.
  • 2020 – Nie widzę przeszkód – to rok, w którym odbyła się I edycja „Nagrody Okulary ks. Kaczkowskiego. Nie widzę przeszkód”. Nagrodzone zostały osoby, które bezinteresownie niosą pomoc innym i – tak jak ks. Jan – nie widzą przeszkód w realizacji swoich celów.
  • 2021 – Dasz radę! – po trudnych doświadczeniach roku 2020, z nadzieją chcemy wejść w kolejny rok. Przesłanie „Dasz radę” idealnie wpasowuje się w takie założenia. Damy radę – wszyscy bez wyjątku.

Oprócz mądrych treści, kalendarz to także piękne grafiki autorstwa Anny Witkowskiej. Niezwykłe obrazy czynią z tego wydania małe dzieło sztuki, które warto posiadać w swoich zbiorach.

Kalendarz dostępy jest na stronie sklepu Fundacji >> tutaj

Podobnie jak w ubiegłym roku, przygotowaliśmy specjalne pakiety, w skład których wchodzi kalendarz oraz książka ks. Jana Kaczkowskiego – dostępne są one w atrakcyjnych cenach na stronie sklepu Fundacji >> tutaj

Zdjęcia: Karolina Trojanowska, ciutwiecej.pl

Kalendarz 2021 - 3 edycja